top of page
Plant banner.jpeg

Over VerlosMoeder

OVER VERLOSMOEDER

Mijn naam is Djanifa da Conceicao en ik ben verliefd op mijn rol als verloskundige en moeder.

Samen met mijn lieve echtgenoot Edson heb ik twee prachtige dochters, Yuna en Maya. 

Sinds 2015 ben ik werkzaam als verloskundige in het bruisende Rotterdam. Het is een baan die ik met veel toewijding en passie uitoefen. De afgelopen jaren heb ik altijd gewerkt in een groepspraktijk, waar ik waardevolle ervaring heb opgedaan en veel heb geleerd. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in mijn carrière.

Vanaf oktober 2023 maakte ik de overstap naar caseload-werk. Dit betekent dat ik me volledig kan richten op het bieden van persoonlijke zorg aan zwangeren. Het is een grote stap voor mij, maar ik geloof dat het de beste manier is om de kwaliteit van zorg te waarborgen en de behoeften van mijn cliënten beter te kunnen vervullen. Ik wil jou de zorg en aandacht geven die ik zelf altijd heb gemist in een steeds groter wordende groepspraktijk.

Mijn werk als verloskundige vervult mij enorm. Het is een roeping waarin ik mijn passie heb gevonden. Vanuit deze passie is het platform VerlosMoeder ontstaan. Met VerlosMoeder wil ik (toekomstige) ouders op een laagdrempelige manier informeren over alle aspecten van zwangerschap en ouderschap.

 

Het begon allemaal met YouTube, waar ik video's deelde over verschillende onderwerpen gerelateerd aan zwangerschap en ouderschap. Maar inmiddels is VerlosMoeder uitgegroeid tot meer dan alleen een YouTube-kanaal. Ik heb een podcast gelanceerd, waarin ik dieper inga op onderwerpen die ouders bezighouden. Daarnaast heb ik in mei 2023 het "VerlosMoeder handboek - van kinderwens tot minimens" uitgebracht. Dit handboek is een eerlijke en toegankelijke gids voor alle ouders, waarin je alles kunt vinden wat je wilt weten over zwangerschap en het eerste jaar van je baby.

 

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring kan delen met anderen. Ik hoop dat VerlosMoeder een bron van informatie en steun kan zijn voor alle ouders, zodat zij vol vertrouwen en met veel liefde kunnen genieten van het ouderschap.

MISSIE

VerlosMoeder heeft als doel om ouders en vrouwen van diverse achtergronden te motiveren, inspireren en te voorzien van meer kennis over zwangerschap en baby's.

Als verloskundige met een eigen (groeps)praktijk in Rotterdam, viel het mij op dat belangrijke informatie die enorm behulpzaam kan zijn voor, tijdens en na de bevalling niet bij iedereen terechtkomt. Deze informatie is moeilijk te vinden of vereist het betalen voor een dure cursus.

 

Ik ben echter van mening dat deze informatie voor iedereen toegankelijk moet zijn, aangezien het veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Daarom ben ik VerlosMoeder gestart, waarbij ik mijn kennis op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier deel, zonder kosten.

Ik hoop op deze manier bij te dragen aan een (meer) gelijkwaardige zorg in Nederland.

Ons Doel.jpg
Onze missie.jpg

GELIJKWAARDIGE ZORG

Op lange termijn streef ik ernaar om met VerlosMoeder bij te kunnen dragen aan (meer) gelijkwaardige zorg in plaats van gelijke zorg in Nederland.


Gelijke zorg is makkelijk, we bieden in basis iedereen hetzelfde aan. Alles wat daarboven op komt kost geld. Helaas heeft niet iedereen dat geld te besteden en valt een groot deel van de samenleving buiten de boot. Gelijkwaardige zorg is daarom zoveel moeilijker. Daarvoor moeten we meer moeite doen en in de zorg investeren.

 

Gelijkwaardige zorg vraagt aan de overheid, zorgverzekeraars en zorgaanbieders een andere manier van kijken naar het zorgaanbod. Namelijk vanuit kwaliteit en gezondheidsvoordelen en niet vanuit een verdienmodel.

Djanifa_edited.jpg

Djanifa da Conceicao

Verloskundige | Ondernemer | Mama

Edson

Edson da Conceicao

Regisseur | Vormgever | Papa

bottom of page