top of page

KRAAMTIJD

Kraamtijd.png

De kraamtijd staat in het teken van herstel en het leren kennen en verzorgen van je baby. Voor (nieuwe) ouders is dit de start van een spannende reis. Tijdens je kraamtijd kom ik 3-4 keer bij je thuis langs of meer als dit nodig is. De kraamverzorgende is er de eerste week dagelijks aanwezig. Samen met haar controleren we de gezondheid van jou en je/jullie kind. Maar maak ik natuurlijk ook tijd vrij voor alle vragen die je/jullie bezighoudt.

 

Ben je onder controle van de gynaecoloog in het ziekenhuis en zoek je een verloskundige voor de nazorg? Ook hiervoor kan je je aanmelden bij mij. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 

De hielprik kom ik bij je thuis uitvoeren tussen dag 4-7 na de bevalling tijdens een kraamvisite. In de zwangerschap krijg je hier uitgebreide informatie over. De hielprik is een keuze, hij is niet verplicht. De gehoortest wordt uitgevoerd op het consultatiebureau na de kraamweek. Hiervoor krijg je automatisch een oproep.

 

Ongeveer 6 weken na de bevalling is het tijd voor de laatste controle bij mij op de praktijk. Ik vind het dan altijd leuk als je jouw kleintje dan ook meeneemt, want wat veranderen ze snel! We bespreken hoe je alles hebt ervaren, hoe het herstel verloopt en controleren je bloeddruk en ijzergehalte. Ook zal ik de mogelijkheden van anticonceptie met je doornemen. Daarnaast bespreken we bijvoorbeeld ook sommigen dingen die tijdens jouw zwangerschap, bevalling of kraamtijd zijn gebeurd dat invloed kan hebben op jouw toekomstige kinderwens. Mocht je hierna een anticonceptie consult wensen dan plan ik deze ook meteen met je in.

bottom of page